Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Házhoz menő szelektív gyűjtés

nyomtatható verzió
2009. szeptember 8., kedd, 20:56
Szeptembertől Székesfehérvár lakótelepein is bevezetik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtő rendszert!

A családi házas övezetekben nyár eleje óta gyűjtik külön a műanyag és a papír hulladékot, a tömbházas övezetekben pedig minden szinte lépcsőháznak külön papírgyűjtő és külön műanyaggyűjtő edénye lesz.

A jelenlegi 58 szelektív hulladékgyűjtő sziget pedig továbbra is a jól megszokott helyeken marad. Ősszel több lépcsőben vezetik be a házhoz menő gyűjtést a lakótelepeken: az első ütemben a Köfém lakótelepen, a Berkes lakótelepen, az Erzsébet utcai tömbházas városrészben, a Lövölde út Huszár utca felőli részén, a Gáz utcában, a teljes Vízivárosban, a József és a Salétrom utcában, illetve a Radnóti, a Pilinszky és a Csanádi téren vezetik be az új rendszert.

A tervek szerint 100-120 lakás "kap" egy-egy konténert, amelyekbe tiszta és összepréselt állapotban a PET palackokat, a teljes és gyümölcsleves dobozokat, tisztítószeres és kozmetikai flakonokat, bevásárló szatyrokat, zacskókat helyezhetik el.

A hulladékpapír gyűjtők kihelyezése már megkezdődött. Azokba az újságpapírt, a prospektusokat, az irodai papírokat, géppapírt, papírzacskót, kozmetikai és élelmiszerek kartondobozait helyezhetik el a lakók. A papír azonban nem lehet olajos, zsíros, vagy egyéb élelmiszerrel szennyezett.

A szolgáltatás ingyenes. S mivel a szelektív gyűjtéssel csökkenhet a kommunális szemét nagyobb részét alkotó műanyag hulladékok aránya, a lakóközösségek még takarékoskodhatnak is a hulladékszállítási költségen.

(Forrás: www.szekesfehervar.hu)Bookmark and Share