Közösen, "finoman" a fenntartható ételekért

nyomtatható verzió
2016. január 22., péntek, 15:10
A Szimpla és a Felelős Gasztrohős összefogtak, hogy finom ételeken és közös kampányokon keresztül hozzák közelebb a felelős étkezést a háztartások és a vendéglátóhelyek konyháihoz. Mindkét szervezet elhivatott a felelős, fenntartható táplálkozás népszerűsítésében.

Fontosnak tartják a szemléletformálást, illetve a vásárlók, fogyasztók információval való ellátását. A Felelős Gasztrohős és a Szimpla együttműködése nem újkeletű, elég csak a népszerű étterem-termelő “Gasztro Randira" gondolni, melyet a Felelős Gasztrohős már két alkalommal is megszervezett a Szimpla Kertben. Ráadásul a Szimpla Háztáji nyitás után nem sokkal megszerezte a Fenntartható Étterem minősítést.

szimpla_felelos_6  szimpla_felelos_3

szimpla_felelos_2  szimpla_felelos_4

Tervük az, hogy a továbbiakban még intenzívebben dolgoznak együtt, illetve tematikus kampányokat folytatnak, hogy felhívják a figyelmet a felelős táplálkozás aktuális vetületeire. Az év során négy közös kampányukhoz is csatlakozhatnak az érdeklődők: kihívásokban, receptversenyben, és a közösségi média oldalakat felpezsdítő megmozdulásokban vehetünk majd részt; illetve tematikus menüket kóstolhatunk meg a minősített “zöld" vendéglátóhelyeken.

szimpla_felelos_1

Az első kampányuk - Télen termett táplálék - február 1-én indul. Mindkét csapat sok érdekességgel készül, hogy bemutassák a télen termett, friss zöldségeket, valamint azt, hogy mit lehet velük kezdeni.

A kampányokhoz várják a környezetbarát működés iránt elhivatott vendéglátóhelyek, és a téma iránt érdeklődő szervezetek, bloggerek, vállalatok csatlakozását!

További információ:
Varga Judit                                                 Mihály Edina
Felelős Gasztrohős                                    Szimpla
judit@gasztrohos.hu                                 edina@szimpla.hu
06 20 201 9660                                         06 20 427 3375

 Bookmark and Share
ob_get_clean(), 'title' => 'Közösen, "finoman" a fenntartható ételekért' ); $tv['parentframeRT'] = strtr( $GLOBALS['ASM']->getDomainProperty( 'item_article.parentFrameID', $_SERVER['HTTP_HOST'] ), ':', '/' ).'/frame.php'; $GLOBALS['asmframe']['keywords'][] = 'kozosen_finoman_a_fenntarthato_etelekert'; $GLOBALS['asmframe']['description'][] = 'A Szimpla és a Felelős Gasztrohős összefogtak, hogy finom ételeken és közös kampányokon keresztül hozzák közelebb a felelős étkezést a háztartások és a vendéglátóhelyek konyháihoz. Mindkét szervezet elhivatott a felelős, fenntartható táplálkozás népszerűsítésében. '; $GLOBALS['asmframe']['category'] = 'hulladekboltermek/hirek/okoriado'; function encapsulate_item_article_1603_933346( $tv ) { require( ASM_GEN_FSROOT.$tv['parentframeRT'] ); } encapsulate_item_article_1603_933346( $tv ); ?>