Halathon a magyar hal maraton

nyomtatható verzió
2016. április 27., szerda, 15:20
A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a Szimpla különféle kampányokkal próbálja meg felhívni a figyelmet arra, hogyan lehet környezettudatosan étkezni. Következő kampányukban május elejétől június közepéig a magyar halakat népszerűsítik. Céluk, hogy felhívják a figyelmet a tengerek túlhalászatára, és csökkentsék a vásárlói igényt a veszélyeztetett halfajokra, mint például a tonhal.

Szeretne még sokáig tengeri herkentyűket látni az étlapon? Akkor most egy darabig egyen magyar halat!

A kampány 42 napja alatt hetente egy tavi halat ismerhetünk meg a beszerzéstől a feldolgozásán át a különböző receptekig. A szervezők szeretnék megmutatni, hogy a hal elkészítése nem bonyolult művelet, és igazán finom fajtákhoz lehet hozzájutni Magyarországon is, ha tudjuk, hol keressük azokat - legyen az egy bolt vagy étterem.

halathon_04

Internetes kampányukkal arra buzdítják az embereket, hogy minél többször egyenek magyar halat, az ételeket fotózzák le, a képeket töltsék fel a közösségi oldalakra #halathon taggel, és küldjék el a Gasztrohős csapatának a receptjeiket. A kampányban aktív halfogyasztók között nyertest sorsolnak: két szerencsés résztvevő főzőkurzuson vehet részt, ahol természetesen halas fogásokat készíthetnek majd el.

halathon_01  halathon_03

A kampány ideje alatt a Felelős Gasztrohős által minősített Fenntartható vendéglátóhelyek közül többen is kóstolhatunk magyar halakból készült ételeket.

A szervezők a kampány ideje alatt további programokkal is készülnek:
A Gastropolis főzőiskolával közösen kurzust szerveznek, ahol bárki könnyen megtanulhat például halat filézni és irdalni, könnyedén bánni az alapanyaggal.
Május 29-én a Szimpla vasárnapi piacon filmvetítéssel egybekötött beszélgetést szerveznek a tengerek túlhalászatáról, majd a Közös Lábos program részeként harcsapaprikást főznek.

halathon_02

A HalatHon a magyar halpiac meghatározó szereplőinek - az Aranyponty Zrt, a Halház Kft, a Boldog Füstölt Pisztrángosok valamint a halfogyasztást népszerűsítő Kapj rá kampány - támogatásával jön létre.

További információ:
Boóc Judit
Felelős Gasztrohős Alapítvány www.gasztrohos.hu
Tel.: 30 530 89 82
Email.: juci@gasztrohos.huBookmark and Share
ob_get_clean(), 'title' => 'Halathon a magyar hal maraton' ); $tv['parentframeRT'] = strtr( $GLOBALS['ASM']->getDomainProperty( 'item_article.parentFrameID', $_SERVER['HTTP_HOST'] ), ':', '/' ).'/frame.php'; $GLOBALS['asmframe']['keywords'][] = 'halathon_a_magyar_hal_maraton'; $GLOBALS['asmframe']['description'][] = 'A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a Szimpla különféle kampányokkal próbálja meg felhívni a figyelmet arra, hogyan lehet környezettudatosan étkezni. Következő kampányukban május elejétől június közepéig a magyar halakat népszerűsítik. Céluk, hogy felhívják a figyelmet a tengerek túlhalászatára, és csökkentsék a vásárlói igényt a veszélyeztetett halfajokra, mint például a tonhal.'; $GLOBALS['asmframe']['category'] = 'hulladekboltermek/hirek/okopack'; function encapsulate_item_article_1617_474116( $tv ) { require( ASM_GEN_FSROOT.$tv['parentframeRT'] ); } encapsulate_item_article_1617_474116( $tv ); ?>