Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Hírek

Válasszon kategóriát!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .... | 26 | 27

Az emberiség ismét túllőtte magát

2015. augusztus 13.

Ma, 2015. augusztus 13-án újabb rekord született: idén is sikerült korábbi időpontra összehoznunk az ökológiai túllövés napját. Ennek a fogalomnak ideális esetben léteznie sem kellene, mivel azt az adott napot jelöli minden egyes évben, amikor azon évre jutó természeti erőforrásainkat felhasználjuk.

Gyüttment Fesztivál

2015. augusztus 13.

A "gyüttmentek találkozója" a vidéken letelepedni vágyó városi fiatalok, családok és a már vidékre költözött ex-városlakók és vidéki közösségek számára létrejövő rendezvény. Társadalmunk fenntarthatóbbá tételéhez szükséges, hogy a jelenleg elöregedő és kihaló félben lévő falvak, tanyák, puszták ismét lakottak legyenek.

Szemétszüret a Bodrogon

2015. július 29.

Szemétszedő vízitúra önkéntesek részvételével a Bodrog folyón. A projekt a Duna vízgyűjtőjén található Bodrog folyón tervezett hulladékgyűjtő vízitúra, mint közös határon átnyúló környezetvédelmi akció megszervezésére és lebonyolítására irányul, amelynek során a Bodrog folyó völgyében élők életminőségét hivatott javítani.

2,5 tonna hulladék begyűjtésével ért véget a 3. PET kupa

2015. július 28.

Rekordszámú indulóval zajlott az idén a tiszai PET Kupa, ahol a tizenhat, főként pillepalack hulladékból épített hajó legénysége, 2,5 tonna, azaz több mint 30.000 műanyag palacktól és egyéb hulladéktól tisztította meg a Tiszát. A tisztább környezetnek nem csak a folyó menti települések lakói örülhetnek.

Energia Nap

2015. július 28.

A mai rohanó világban az emberek nem foglalkoznak eleget saját maguk és környezetük egészségével. Ennek érdekében jött létre az Energia Nap elnevezésű országos road-show rendezvény, melynek két fő iránya van: a megújuló, zöld energiák és az egészségmegőrzés.

Közel mázsányi papírt használunk évente

2015. július 21.

Magyarországon 1989 óta mindössze 20 tonnával nőtt a teljes papírfogyasztás (1989: 890 ezer tonna; 2010: 910 ezer tonna). Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar 91 kg papírt használ el egy évben, amivel hazánk jelentősen az EU átlag, 173 kg/év/fő alatt van - derül ki az I-COM átfogó papírpiaci elemzéséből.

Perceken belül elrajtol az idei PET-Kupa! ÉLŐ!

2015. július 20.

Idén élő közvetítéssel követhető nyomon a tiszai verseny, melyen 16 újrahasznosítható műanyagpalackból készült hajó vesz részt. A szervezők évről évre egyre több hulladékot szednek ki a folyóból és ennek egyre nagyobb részét újrahasznosítják, sőt, az idén az ártérben található hulladék-hegyek pontos helyzetét és méretét is felmérik.

Átadták az idei Justitia Regnorum Fundamentum díjakat

2015. július 7.

Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság volt elnöke, Gerner Zsuzsanna, a Pécsi Tudományegyetem német Nyelvészeti Tanszékének vezetője, valamint Gyulai Iván ökológus, intézetigazgató,az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány elnöke kapta az idei Justitia Regnorum Fundamentum díjat.

Jelentkezés PET Kupa kalózsegédnek, önkéntesnek

2015. július 2.

Keressük azokat az önkénteseket, akik a 2015. július 20-25. közötti Tiszai PET Kupán önkéntesként segíteni tudnak a Tiszából és annak árteréből kiszedett palackok szétválogatásában! A versenyzők 100 kilométeren gyűjtik majd a palackokat, mi pedig a begyűjtött anyagot válogatjuk szét hasznosítható és nem hasznosítható frakcióra!

Kiszabadítjuk a PET palack szellemét!

2015. június 24.

A három éves PET Kupa idén nyáron minden eddiginél nagyobb, közel 20 hajóból álló flottával vág neki a Tiszának, hogy felvegye a harcot a folyót minden évben sújtó pillepalack- és hulladékáradattal. A PET Kalózokat Vereckei Ákos olimpiai bajnokunk egy különleges rekordkísérlettel indította útjára.

Véget ért az MTTM országjáró bemutató körútja a városi természetről

2015. június 22.

A Magyar Természettudományi Múzeum vándor természetbúvár-teremmé átalakított kamionja május közepétől június közepéig járta az országot. Tíz helyszínen több ezer gyerek és felnőtt játszott, ismerkedett a környezettel: növényekkel, állatokkal, az élővilág apróbb részleteivel.

A szelektív gyűjtés csak az első lépés!

2015. június 15.

Az elkövetkező évek egyik nagy fejlesztésébe vág bele a Körös-szögi Kistérségi társulás azzal a pályázattal, ami segíteni fogja a környéken élő 40.000 ember hulladékgyűjtési szokásainak megváltoztatását, a városgazdálkodás és a közszolgáltatók teljes infrastruktúrájának modernizálását.

Zöld Nap Egy Zöld raktárban

2015. június 3.

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Schneider Electric szigetszentmiklósi logisztikai központja hulladékgazdálkodási ismeretterjesztő kiállítást szervezett dolgozói számára, ami a cég környezetvédelmi éves programtervének újabb állomása.

XLI. Gömörszőlősi Paraszt-Wellness

2015. június 1.

Eljött a várva várt nyári kaláka ideje! Az előző 40 alkalom babérjait lehet tovább istápolgatni, ücsörögni rajta egy keveset és természetesen ezek learatása sem maradhat el! Külön jó hír, hogy László barátunk pár hete megkezdte hosszú távú "gazdúri" tevékenységét az Ökológiai Intézetnél...

Őshonos halfajok tértek vissza a Duna-Dráva Nemzeti Parkba

2015. május 29.

Komplex természetvédelmi beruházásokat hajtott végre a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kilenc NATURA2000, és 4 országos jelentőségű védett természeti területen. A 212 milliós uniós pályázat révén tucatnyi védett növény és állatfaj élettere nőtt meg.

A szeméthegy királya

2015. május 22.

M. Antal a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. alkalmazottja immáron 10 éve. A Hajdúböszörmény határában működő hulladéklerakón Ő tömöríti a hulladékot, hogy minél kisebb helyet foglaljon a környékbeli 15 település 120.000 lakosának szemete. Antal elvitt egy körre 29 tonnás kompaktorával, ami sokkoló és egyben emlékezetes élmény volt!

Hullámkarton csomagolóanyag hulladék hasznosítási aránya a legnagyobb

2015. május 21.

Több mint másfélszeresére emelkedett a papírhulladékok hasznosítási aránya tizenöt év alatt az európai uniós tagországokban, s ezen belül is kimagaslóan magas a hullámkarton csomagolóanyagok hasznosítási aránya.

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál gödöllői díjazottjai

2015. május 20.

2015. május 17-én vasárnap ünnepélyes keretek közt a Királyi Kastély Lovardájában kihirdetésre és átadásra kerültek a 2015-ös díjak. A 10 kategória díjazottjai, technikai díjasok és küldöndíjasok a szakmai zsűri döntése alapján.

5. TeSzedd! - Rekord mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek

2015. május 20.

Véget ért az 5. TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció. A május 15-17. között zajlott országos szemétgyűjtésben összesen 1.590 helyszínen - a becsléseink szerint - több mint 170 ezer önkéntes szedhetett szemetet.

Új tanösvénnyel gazdagodott a Tisza-tó

2015. május 15.

A tanösvény az ártéri erdő újabb, egyedülálló csodáit tárja látogatói elé, és hozzájárul egy már-már elfeledett mesterség újbóli megismeréséhez. A pákász tanösvényen megtudhatjuk, hogy kik voltak a pákászok. Vajon miért nevezték őket a lápok mindentudóinak?

Három szakmai díjat nyert a főváros házhoz menő hulladékgyűjtési programja

2015. május 14.

Két év alatt befejezte a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer kialakítását a főváros. A projektben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF) 400 ezer új szelektív hulladékgyűjtő tartályt helyezett ki, így biztosítva minden budapesti lakosnak a hulladékok otthoni szétválogatását.

A FALCO az innováció során a tradicionális alapokra épít

2015. május 13.

Az előre eltervezett program szerinti fejlesztéseit 2013 év tavaszán megkezdte az új forgácslapgyári beruházását Szombathelyen a Zanati úti telephelyén, amely 2014. május 08.-án került átadásra. A FALCO ZRT. a beruházás megvalósításával a világ egyik legmodernebb fogácslapgyárával rendelkezik.

Hulladékgazdálkodási ingyentyúk

2015. május 11.

Íme egy biomódszer a hulladék csökkentésére: Tyúkot minden kertbe! Az ÉTH Nonprofit Kft. egyik kiemelt feladata, hogy csökkentse a biológiailag lebomló hulladék mennyiségét. Egészen új módszert kívánnak most bevezetni Érden.

Május 22-én ünnepeljük a Magyar Természet Napját!

2015. május 6.

Sok jeles nap van már világszerte, amely a Föld értékeire hívja fel a figyelmet. Rajtunk a sor, hogy mi magyarok is kiálljunk azért, ami fontos nekünk. Számos ország tett lépéseket az elmúlt években azért, hogy a fenntarthatóság és természeti értékeik védelme meghatározza a jövőjüket.

Keressük a környezet nagyköveteit! - pályázati felhívás

2015. május 4.

A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás pályázatot hirdet általános- és középiskolai diákok részére A környezet nagykövetei címmel a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Program megvalósulásának alkalmából.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | .... | 26 | 27