Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Hírek

Válasszon kategóriát!

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .... | 26 | 27

Kump Edina - a hiteles környezetvédő

2015. április 29.

A La femme magazin "50 tehetséges magyar fiatal" programja azokat a harminc év alatti tehetségeket keresi, akik kivételes adottságuk révén a jövő formálói lehetnek. A programba idén is több száz fiatalra érkezett írásos ajánlás, közülük rangos szakmai zsűri választotta ki azt az ötvenet, aki végül bekerülhetett.

Összefogások által indul a Jövő-t-Evő programsorozat

2015. április 27.

A vendéglátás és rendezvények zöldítésével foglalkozó Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás a Jövő-t-Evő nevű szakmai fórumsorozaton mutatja be azokat a fenntarthatósági eszközöket, amelyet a vendéglátóhelyek és rendezvényszervezők beépíthetnek mindennapi működésükbe.

Áder János köztársasági elnök védnökségével találkoznak a zöldek Tokajban

2015. április 24.

Magyarország köztársasági elnökének védnökségével kerül megrendezésre a hétvégén, április 24-26. között a Környezetvédő és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója Tokajban.

"Zöld Iránytű" címmel indul a Millásreggeli környezetvédelmi rovata!

2015. április 22.

A ZÖLD IRÁNYTŰ szerdánként 9.30 - 10.00 között hallható az éterben Budapest kb. 50 km-es vételkörzetében, és a világhálón: www.jazzy.hu. Műsorvezető: Sarkadi Péter, aki többek között a "zöld toll" és az Ozone Zöld-Díj kitüntetettje is, illetve a www.Greenfo.hu zöld portál felelős szerkesztője.

Lassan ellepik a nedves törlőkendő hulladékok a brit tengerpartokat

2015. április 20.

Az előző évhez képest ugrásszerűen megnőtt (több mint 50%-kal) a nedves törlőkendők mennyisége a brit tengerpartokon található hulladékhalmokban. A természetvédő szervezetek kiemelten kérik a lakosságot, ne húzzák le ezeket a hulladékokat a toaletten.

Elindult a Zöld Generáció Program

2015. április 16.

A WWF Magyarország a Toyota Fund for Europe támogatásával 2015 tavaszától környezetvédelmi fókuszú tehetséggondozó programot indít 14-16 éves középiskolás tanulók számára. A mentorprogram a kreativitás és a csapatmunka fejlesztése mentén, szakemberek és intézmények bevonásával, egy éven keresztül szolgálja a fiatal tehetségek kibontakozását.

A Nemzeti Divat Liga tagjai is bemutatkoznak a Budapest Fashion Weeken

2015. április 14.

Április 15-16-17-én ismét Budapest Fashion Week. A háromnapos divatünnepen 15 tervező legújabb kollekcióját tekintheti meg a közönség. Az idén Szerbiából, Törökországból és Bulgáriából is érkezik vendégtervező...

Zöldépítés újratöltve: tavasszal is jön a Green Walk!

2015. április 14.

Látogatás a Groupama Aréna, Eiffel Palace, Green House vagy éppen a Vision Towers irodaház falai között? Nem kell őszig várniuk a fenntartható építés iránt érdeklődőknek ahhoz, hogy ellátogathassanak a legkorszerűbb, leginkább jövőtudatos hazai létesítményekbe!

Csillagséták nemzeti parkjainkban

2015. április 13.

Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak a Magyar Nemzeti Parkok április 17-18-án. Szakképzett túravezetők segítségével az éjszakai égboltot tanulmányozhatják majd mindazok, akik részt vesznek a 10 tematikus túra valamelyikén. - Ablakot nyitunk a végtelen világegyetem felé!

Közösségi komposztálás Kaposmentén!

2015. április 10.

A Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás azzal a céllal jött létre, hogy egy összetett, korszerű hulladékgazdálkodási rendszert építsen ki a 118 tagönkormányzat összefogásával. A szelektív hulladékgyűjtés mellett kiemelt szerepet szán a komposztálásnak és a hulladékmegelőzésnek is.

Ökoóvoda, ökoiskola? Lehet elég korán kezdeni?

2015. április 7.

Az ENSZ hivatalos definíciója szerint: "a fenntartható fejlődés gondolatának a lényege, hogy úgy elégítsük ki a jelen szükségleteit, hogy az ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek az esélyét arra, hogy ők is megfelelően kielégíthessék szükségleteiket."

Komposztálni a fővárosi társasházakban is lehet!

2015. április 3.

A fővárosban több mint egy évtizede zajlanak lakossági komposztálási programok, ennek ellenére még mindig rengeteg értékes szerves anyagot dobunk ki a szemétbe. Most a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapja támogatásával újabb 40 társasház juthat ingyen komposztálóedényekhez és a használatukhoz szükséges tudáshoz az Ökoszolgálattól.

Nyolc egyház a jövőért - interjú Miltényi Kingával, a Zöldellő Egyház c. könyv megálmodójával

2015. március 31.

Zöldellő Egyház címmel jelent meg két éve a Ma & Holnap magazin kiadójának első kötete. Az interjúkötetben nyolc vallási felekezet vezetője osztja meg gondolatait a fenntartható fejlődésről és a teremtett világ iránti felelősségről.

Tokajban találkoznak idén a zöld civilek

2015. március 30.

Idén Tokajban kerül megrendezésre a Környezetvédő és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozója. Április 24-26. között megtartásra kerülő és az eddigiekhez képest nagyon sok formabontó elemet felvonultató rendezvényre több száz környezetvédőt várnak a Tisza-parti kisvárosba.

Egyre lassul a Golf-áramlat

2015. március 25.

Évezredek óta nem tapasztalt mértékben lassult le a 20. század során a Golf-áramlat. Különösen az elmúlt évtizedekben gyengült meg jelentős mértékben a meleg tengeráramlat - közölte Stefan Rahmstorf, a Potsdami Klímakutató Intézet munkatársa és csapata a Nature Climate Change című szaklapban.

Keressük a közösségi komposztálás jó gyakorlatait!

2015. március 24.

Szeretnénk összegyűjteni, hogy Budapesten hol érhető el az emberek számára a közösségi komposztálás. Hiszen előfordul, hogy útközben eszünk gyümölcsöket, zöldségeket, akár egy ropogós almát elfogyasztunk egy parkban ücsörögve, vagy a villamoson.

A Fenntartható fejlődés bizottsága kiállt a nemzeti parkokért

2015. március 24.

2015. március 24. Tegnap délután az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága támogatta az állami vagyonról szóló törvény tervezetéhez benyújtott, természetvédelmi szempontból kedvező módosító javaslatokat.

Marokkóban épül a világ legnagyobb naperőműve

2015. március 23.

Marokkó is a nap- és a szélenergiában látja a jövőt. Kiírták a pályázatot a Noor megaprojekt utolsó fázisának megvalósítására. 2020-ra a 42 %-os megújuló a cél. Mi meg paksolunk.

Elindult az évi kétszeri, ingyenes "házhozmenő" lomtalanítás

2015. március 17.

A BIOKOM a nagydarabos hulladék (lom) szervezett gyűjtéséről és elszállításáról az év folyamán kettő alkalommal, tavasszal és ősszel gondoskodik, ezzel is biztosítva Lakossági Partnerei számára a tisztább környezetet, a lom folyamatos, környezetbarát elhelyezésének lehetőségét.

PET Kalózok és a Víz Világnapja

2015. március 13.

A PET Kupa a Felső-Tisza vidékén zajlik, amelynek igen csodás és változatos az élővilága, melyet átszőnek a kisebb nagyobb vízfolyások és a kanyargó Tisza. Ez a terület tulajdonképpen az Észak-Alföld része és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területe alá esik.

Felhívás országos vetélkedőre - L(áss) a mélyére!

2015. március 13.

A Magyar Természetvédők Szövetsége (L)ÁSS A MÉLYÉRE! - A KÜTYÜINK VALÓDI ÁRA címmel országos 3 fordulós vetélkedőt hirdet középiskolás diákok számára. A vetélkedő 2015. március 23-tól 2015. június 5-ig tart.

Keressük az ország kedvenc tanárát!

2015. március 12.

Soha nem felejtjük el Márta nénit, aki miatt örömmel mentünk reggel általános iskolába. Tudtuk, hogy akkor sem kell félnünk, ha éppen nem tudjuk a helyes választ, biztosan mond pár kedves szót. Most rajtatok a sor, hogy megmutassátok a világnak, a ti gyerekeiteket is tanítják emberséges, jó fej tanárok.

Egy logisztikai óriás is lehet felelősen zöld!

2015. március 12.

2015-ben még környezettudatosabbá kíván válni a Schneider Electric Szigetszentmiklósi Regionális Elosztóközpontja (SE-CEE Schneider Electric Kft.), ezért átfogó környezetvédelmi- és társadalmi felelősségvállalási (CSR) programot dolgozott ki az ÖKO-Pack szakmai segítségével.

Új tűzrendelet - Hulladékok szabadtéri égetése tilos?

2015. március 11.

Március 5-én lépett hatályba az Országos Tűzvédelmi Rendelet, mely minden magyar állampolgár, gazdasági szervezet, önkormányzat, állami vállalat és civil szereplő számára jelentős változásokat hoz.

Új klímagazdaság

2015. március 10.

Lehetséges úgy küzdeni a klímaváltozás ellen, hogy közben a gazdaság növekedése sem áll meg? A Better Economy, Better Climate jelentés szerint igen és azt is összegyűjtötték, mire van szükség e cél elérése érdekében.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | .... | 26 | 27