Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Műanyag termékek

Itt látható a szelektív hulladékgyűjtés eredménye: a lakosság szelektálása nyomán a magyar hulladékhasznosító cégek környezetbarát, újrahasznosított termékei. Zöld közbeszerzésre, zöld irodába ajánlott termékek! Talán ez a legjobb bizonyíték a tévhit ellen, miszerint a szelektív hulladékot összeöntenék.Hulladékból Termék kiállításunk is az újrahasznosítás népszerűsítésére jött létre, melyet oktatási célra, rendezvényre is ajánlunk. 

Ha pedig a műanyag hulladék jellemzői, újrahasznosításának folyamata érdekli, tekintse meg erről szóló menüpontunkat. 

Építőipar

Habarcsláda: falazásnál és vakolásnál ebben a ládában keverik az ehhez szükséges anyagokat. Könnyű és egyszerűen tisztán tartható, emellett szilárdsága megfelel a külső fizikai igénybevételeknek.

Gyártó: Bauplast Kft., Bácsplast Kft.

 

Könnyűbeton: Hungarocell (PS=polisztirol, nikecell) hulladék újrahasznosításával könnyűbetonhoz adalékanyag készíthető. Így a könnyűbeton zaj-, hő- és rezgésszigetelő tulajdonságai kiválóak lesznek!

GYÁRTÓ: PANDAN KFT.

 

Távtartók: házak födém vasalatánál a megfelelő távolságot tartja a statikai tervezésben leírtak szerint. Nagy szilárdság és könnyű kezelhetőség jellemzi.

Gyártó: Decs-Plaszt Kft. 

Vödör és lavor: mind a háztartásban, mind az építőiparban használatos. Általában keverék műanyagokból állítják elő. Funkciójuk miatt nem elsődleges az esztétika illetve az előállítási költség, ezért versenyképes az ára.

GYÁRTÓ: Bauplast Kft., Bácsplast Kft.

 

Kábelvédő csatorna: Az úttesten keresztbefutó csöveket, kábeleket vezetik benne, mely károsodhatna a járművek súlyától. Általában PVC alapanyagú hulladékból készülnek. Kemény szilárdsága a fokozott igénybevételeknek is ellenáll.

Gyártó: Mikrolin Kft.

Terelő tábla, illetve ezeket tartó talpak: Szintén nagy igénybevételnek kitett tárgyak, melyeknek a tartósság mellett az időjárás viszontagságaival is meg kell birkóznia. Keverék anyagokból állítják elő. Hátránya a terelő talpaknak, hogy nagyon súlyosak és ezért körülményes a szállításuk. Jellemzően az autópálya-, és útépítéseknél találkozunk velük.

Gyártó: Recyclen Kft.

Csőzáró kupak: A vízvezeték szerelésnél a nyomás alá helyezett csövek végeit zárják le vele. Piros és kék színűek a víz hőfokától függően.

Gyártó: Decs-Plaszt Kft.

Fekvő rendőr: Az autók haladásának lassítására szolgál építkezéseken, iskoláknál és egyéb veszélyes helyeken. Nehéz, stabil és igen ellenálló tereptárgy, amelyet könnyű telepíteni. Festhető.

Gyártó: Remater Kft., Holofon Zrt.

Vízzáró fólia: Főleg kültéri tavak, medencék elsődleges szigetelésénél használják. Különböző vastagságúak, melyek alkalmassá teszik őket, hogy vízmennyiségtől, minőségtől és igénybevételtől függően alkalmazzák.  

Gyártó: Remater Kft.

Műanyag padlók, padlólapok: Olyan területen, ahol áramütés elleni védelemről vagy rázkódás védelem elleni mechanikai behatás szükséges ilyen padlókat használnak. Akár a járműiparban is a tömegközlekedési járművek padlója. Nagy kopásállóság, csúszásmentesség jellemzi ezeket a tárgyakat. Általában PVC hulladékból készül.

Gyártó: Remater Kft., Recyclen Kft.


Tehergépjármű tükör, rendszám tartó keret, gépjármű belső kapcsoló konzol: A gépkocsigyártásnál szinte a luxus kategória kivételével a belső tér elemi műanyagból készül. Kívül és belül egyaránt megtalálni ezeket a termékeket. Különböző igénybevételeknek vannak kitéve, ezért a gyártásnál a bekevert összetevők változnak. Vegyes műanyag hulladékok felhasználásából állítják elő.

Gyártó: Holofon Zrt.

Pántoló szalag: Főleg a nehéz és súlyos tárgyak raklapon való csomagolásakor használják, ahol fixen rögzíteni kell a rápakolt terméket. Nagy szakító-szilárdság jellemzi. Speciális eszköz szükséges a szalag összekapcsolásához, mely elvágja és összeilleszti a pántszalag végeit. Polipropilén granulátumból készül.

Gyártó: Kaposplast Kft.

Kertészet, mezőgazdaság

Palántázó cserepek, ládák: Vegyes műanyag hulladékból készülnek, ezt a különös színük is jelzi. Viszont áruk alacsony és van, amelyet csak egyszer használnak. Így ezek visszakerülnek a hulladék körforgásba. A kertészetek, virágosok ebbe hajtatják a palántát, illetve adják el a vásárlóknak a cserepes virágot. A házunkban lévő szobanövényeket is ezekben a cserepekben tartjuk.

Gyártó: Mosonplast Kft., Király és Király Bt.


Zöldtető sablon alap: Az újabban épülő magas házak tetejét hangulatosabbá tévő rendszer a zöldtető alap, amelybe földet tesznek és beszórva fűmaggal olyan hatás érhető el, mintha egy parkban lennénk. Ám mégis a ház tetején vagyunk. Könnyű, egyszerű és praktikus lehetőség, javítja az épület energiagazdálkodását! Nyáron hűt, télen fűt!

Gyártó: Pandan Kft., Remater Kft.

Gyeprács: Parkolók és közterek kialakításánál a betont helyettesítheti ez a rendszer, hiszen teherbírása és kopásállósága a betonéval azonos. Vegyes lakossági szilárdhulladék összepréselésével készül.

Gyártó: Remater Kft.

Fűnyíró alkatrészek: A fűnyírók gyártásánál teljes értékű igénybevételnek és esztétikai követelményeknek felelnek meg ezek a hulladék műanyagokból gyártott kerekek és burkolatok. Mind teherbíró, mind hőálló képességük is az elsődleges anyagéval azonos.

Gyártó: Holofon Zrt.


Háztartás:

Szemetes zsákok: Naponta használjuk ezt a zsákot, melybe a háztartásban keletkezett, nem szelektálható hulladékot dobjuk és ezt rakjuk ki a kukánkba. Rengeteg féle nagyságban, színben és vastagságban állítják elő.

Gyártó: Partium Zrt., Tiszatextil Kft.


Szemetes lapát, hólapát: Keverék hulladékokból készül és elég nagy fizikai külső hatásnak is ellenáll. Naponta használjuk. Szélsőséges természeti hatásokkal szemben is ellenálló.

Gyártó: Holofon Zrt.

Szeméttároló edény, kuka: A háztartásban és a hulladékgyűjtő szigeteken is megtalálhatóak. Különböző színű, nagyságú lehet és eltérő mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. Szinte teljesen leváltotta a fém tárolókat. Egyszerűbb és könnyebb kezelni, tisztán tartani.

Gyártó: Polyduct Zrt.

Ruhafogas: Szinte naponta találkozunk velük, mikor ruháinkat kiakasztjuk a szekrényből. Könnyű és praktikus, mégis megfelelő szilárdsággal bír.

Gyártó: Besthalgomb Kft., Holofon Zrt.


Reklám feliratok, zászlóK: PVC hulladékból készülnek. Kopás és időjárás állósága miatt használják főleg kültéren. Jól megmunkálható és festhető.

Gyártó: Vinil-Mix Kft.

Esőkabát: Zord időjárás közepette használjuk. 100%-ban víztaszító hatású. Azonban negatív tulajdonsága, hogy kifelé is elzárja a párolgást így hosszabb viselése alatt kellemetlen lehet a közérzetünk. Szintén PVC hulladékokból készül.

Gyártó: Color-Plasztik Kft.

Strandlabda, úszógumi: Színek szerint visszagyűjtött és feldolgozott hulladékokból készülnek. Így rendkívül színes és az eredeti elsődleges anyagnak megfelelő tulajdonságú termék állítható elő.

Gyártó: Vinil-Mix Kft.

CD és DVD tartó tokok: Szintén PVC hulladékból készül és nincs olyan ember akinek a háztartásában legalább 1 db nem található meg. PVC hulladékból készül, mechanikai tulajdonsága miatt alkalmas ilyen jellegű termékek tárolására.

Gyártó: Holofon Zrt.

Csomagoló ipar

Műanyag paletta vagy raklap: Szilárdsága azonos a fáéval, viszont a hulladék műanyagok újrahasznosításával így rengeteg fát menthetünk meg a kivágástól! Felhasználása szinte minden területen alkalmas, amely a csomagolásnál szükséges.

Gyártó: Palletplast Kft.

Italtartó rekeszek, ládák: Polipropilén rekesz 5-6 év után a rendszerbe visszakerülve újból rekeszek formájában segítik a csomagolást. Italokat és akár tejet is szállíthatunk ilyen tárolókban.

Gyártó: Albuplast Zrt.

PET: Ez az a csomagoló anyag, melyet a legtöbbet használunk. Italokat tárolunk benne. Sajnos ezt az anyagot nálunk még nem tudják újra hasznosítani, azonban Kínában ebből a hulladékból üreges szálat készítenek és így a ruhaiparban különböző ruhaneműket állítanak elő, vagy akár esernyőt, cérnát. 100% poliészter  az összetevője ezeknek a termékeknek. Viselése elég kellemetlen érzés lehet.

Művészet

Pillekő: műanyag palackokra épülő beton térbútor, mely könnyebb a betonnál és még hulladékot is tartalmaz!

Gyártó: DNS-Group

Bakelitlemezből óra:elhasznált lemezeink következő életükben lehetnek akár tetszetős faliórák is… Ajándéknak nagyon jó, mert egyedi képpel díszíthető! Tamás már gitár alakú mp3-lejátszókat és egyedi fülbevalókat is készít bakelitlemezből!

Gyártó: Bohus tamás

 
 
Újrahasznosító cégek listája:
  Cég neve Elérhetőség  
 
 
műanyag rekeszek, ládák
1097 Budapest, Vágóhíd u 14-18.
Tel: 1/215-08-65
E-mail: albuplast@albuplast.hu
 
 
 
műanyag vödrök,rekeszek
6100 Kiskunfélegyháza, Platán u. 16.
Tel: 76/713-709
E-mail: bacsplaszt@freemail.hu
 
 
  bauplast kft, recycling, újrahasznosítás, környezetbarát
műanyag virágedények, ládák
2802 Tatabánya, Szövetkezet u 12.
Tel: 34/312-030
E-mail: bauplast@t-online.hu
 
 
 
Besthalgomb Kft.
vállfák, gombok
1037 Remetehegyi út 96/b
Tel: 1/388-23-75
E-mail: halaska@externet.hu
 
 
 
műanyag hordókupak, műszaki műanyagok
3574 Bőcs, Dózsa Gy. 8
Tel: 46/528-230
E-mail: borsodplasztik@caracom.hu
 
 
 
pvc esőkabát
1202 Budapest, Nagyvárad u. 33.
Tel: 1/284-10-81
E-mail: color-plasztik@esokabat-cp.hu
 
 
 
mtz monociklon, fangörgő, kötözőcső, vízzáró dugó
7144 Decs, Széchenyi u. 14.
Tel: 74/497-245
E-mail: decsplas@tolna.net
 
 
 
hulladékok energetikai hasznosítása és cementgyártás
VÁC, PF. 198.2601
Tel: 27/511-660
E-mail: sarosb@duna-drava.hu
 
 
 
hulladékok energetikai hasznosítása és cementgyártás
Lábatlan, Rákóczi út 60. 2541
Tel: 33/542-667
E-mail: robert.uveg@ecorec.net
 
 
 
elektronikai hulladék bontása, elhasznált fényforrások begyűjtése
1012 Budapest, Márvány u. 18.
Tel: 1/224-77-30
E-mail: info@electro-coord.hu
 
 
  foltrade, fóliagyártás, környezetbarát, recycling, újrahasznosítás
fóliagyártás
2233 Ecser, Ady Endre út Ip.telep 0136 HRSZ.
Tel: 29/336 033
E-mail: abrafol@mail.datanet.hu
 
 
 
Hirsch és Hirsch Kft.
műanyag csomagolóeszközök
Soltvadkert, Hunyadi u. 86. 6230
Tel: 78/482-468
E-mail: martincsaba@vadkert.net
 
 
  horváth replaszt, recycling, újrahasznosítás, környezetbarát
közterületi padok, virágládák, hull.gyűjtők
Matty, Fűztelep I. 7854
Tel: 72/499-900
E-mail: horvathbt@axelero.hu
 
 
 
lapát, kötöző, teniszütő, gyeprács
Tinnye, Perbáli út 2. 2086
Tel: 26/335-555
E-mail: info@holofon.hu
 
 
 
PP kézi pántolószalag, PP lemezdarálék
Kaposvár, Szigetvári út 59.7400
Tel: 82/528-330
E-mail: info@kaposplast.hu
 
 
 
műanyag kertészeti termékek
2244 Úri, Ady E. út 65.
Tel: 30 /934-20-65
E-mail: kiralykft@monornet.hu
 
 
 
Lőrinci Műanyagipari Kft.
Kerti lábtörlők, önkiszolgáló tálca
1675 Budapest, PF. 6.
Tel: 1/291-27-06
E-mail: lorincimuanyag@mail.tvnet.hu
 
 
 
fólia
1033 Budapest, Bécsi út 343.
Tel: 22/588-230
E-mail: info@midasz.hu
 
 
 
kábeltakaró
2800 Tatabánya, Búzavirág u. 7.
Tel: 34/316-655
E-mail: info@mikrolin.hu
 
 
 
kertészeti termékek
9200 Mosonmagyaróvár Arany J. u. 13.
Tel: 96/207-249
E-mail: mosonplast@mosonplast.hu
 
 
 
műanyag raklap
3021 Lőrinczi, Herédi út 050/13
Tel: 1/789-39-07
E-mail: info@muanyagraklap.hu
 
 
 
darált hungarocellből szigetelőrendszerek
9700 Szombathely, Zanati út 38.
Tel: 94/509-262
E-mail: info@pandan.hu
 
 
 
zsákok
4100 Berettyóújfalu, Keresztesi út 3.
Tel: 52/533-514
E-mail: info@partium.hu
 
 
 
palackzsugorító berendezések
www.pet-press.uw.hu
Tel: 20/966-44-45
E-mail: pet.press@citromail.hu
 
 
 
szelektív tárolók
4181 Nádudvar, Kabai út 62.
Tel: 54/480-666
E-mail: polyduct@polyduct.hu
 
 
 
műanyag termékek
2072 Zsámbék Pf. 32. (új gyártelep)
Tel: 23/342-238
E-mail: qualchem@qualchemrt.hu
 
 
 
ipari padló, terelőtáblák, jelzőtestek, burkolatok
1780 Budapest, Pf. 36.
Tel: 1/207-53-89
E-mail: recyclen@recyclen.hu
 
 
 
zsákok, fóliák
3581 Tiszaújváros Pf.: 226
Tel: 49/521-664
E-mail: tvkremat@axelero.hu
 
 
 
tószigetelő fólia, fekvőrendőr, gyeprács
2217 Gomba, I. külterület
Tel: 30/9645-682
E-mail: sicofol@sicofol.hu
 
 
 
zsákok, tetőfedési alátétfólia
3581 Tiszaújváros, Pf. 173
Tel: 49/521-488
E-mail: mail@tiszatextil.hu
 
 
 
irodai mappák, felfújható termékek, zászló, lágy pvc, videokazettatok, alátét
1151 Károlyi Sándor út 113.
Tel: 20/468-40-91
E-mail: vinilmix@freemail.hu
 
 
  hulladékból művészet, tomasz bohusek, bakelit, óra, műanyag újrahasznosítás
bakelitlemezből óra, fülbevaló, mp3 lejátszó
1066 Budapest, Teréz Krt. 54.
Tel: 70-315-76-70
E-mail: tomasz.bohusek@gmail.com
 
 
  cellux csoport, újrahasznosítás, recycling art, környezetbarát
háztartási hulladékból használati tárgyak, workshop-ok gyermekeknek és nagyoknak
www.tukorbenavilag.hu, celluxcsoport.blogspot.com
Tel: -
E-mail: celluxcsoport@yahoo.com