Frissítse Flash lejátszóját!
Csak a n?‘knek

Papír termékek

Itt látható a szelektív hulladékgyűjtés eredménye: a lakosság szelektálása nyomán a magyar hulladékhasznosító cégek környezetbarát, újrahasznosított termékei. Zöld közbeszerzésre, zöld irodába ajánlott termékek! Talán ez a legjobb bizonyíték a tévhit ellen, miszerint a szelektív hulladékot összeöntenék. Hulladékból Termék kiállításunk is az újrahasznosítás népszerűsítésére jött létre, melyet oktatási célra, rendezvényre is ajánlunk.
Ha pedig a papír hulladék jellemzői, újrahasznosításának folyamata érdekli, tekintse meg erről szóló menüpontunkat.

Újrapapírból hullámpapír lemez

A papírhulladék legnagyobb felhasználása a csomagolóiparban valósul meg, ahol hullámpapír lemezből készült dobozokat használnak a termékek védelme, könnyű szállítása érdekében. Háztartásunkban például ezekbe öltöztetve jelennek meg az új háztartási eszközeink. Fontos, hogy ezeket utána elvigyük a szelektív gyűjtőszigetre és szétvagdosva/széttépve bedobjuk a kék színű gyűjtőbe (nem pedig mellé).

Gyártó: Dunapack Zrt.
  

Újrapapírból élvédők, papírcsövek

Papírhulladékból készül az élvédő is, ami kiváltja a nagy súlyú, nagy anyagigényű csomagolásokat, hiszen ezzel csak az éleket kell lefedni. Szilárdsága nagyon jó, raklapolt termékeknél használják.

A papírcsövek pedig az élet minden terén megjelennek, pl. a konyhai alufólia, vagy folpack csöve.

Gyártó: Halaspack Bt.
 

Kartonbútor

Egyedi, kézi munkával készített kartonbútorok, lámpák és vázák készülnek Törökbálinton, melyek komplex megoldást kínálnak a lakás-, az iroda- és az üzletberendezésben. Továbbá egyedi kiállítási standok kivitelezésében, új életstílust közvetítenek, és észrevétlenül is környezettudatos gondolkodásra inspirálják használójukat. Teherbírásuk nagyon jó, áruk versenyképes!

 

Irodai papírok

Sajnos a papírfelhasználás mértéke folyamatosan növekszik, ezért fontos, hogy átgondoljuk nyomtatási "szokásainkat". Sok papírt meg lehet spórolni, ha nem ész nélkül nyomtatunk. A mai nyomtatók nagy része már tudja a 2 oldalas nyomtatást is. A hulladék papír pedig tökéletes irodai firka-papírnak, de betehetjük újra a nyomtatóba, ha nem hivatalos levelet nyomtatunk rá.

A következő lépés, hogy újrapapírra dolgozunk, s ezzel tovább csökkentjük irodai munkánk környezetterhelését. Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. már közel hat éve használ ilyen papírokat és még nem volt rá panasz. Már nagy a választék is, ára pedig versenyképes!

 

Borítékok

Az újrapapír után jöhet az újraboríték is! Több fajta színárnyalatban kaphatók, környezetbarát kivitelben. Így már az egész arculat lecserélhető, s ha valaki ilyen borítékban küld levelet biztos lehet abban, hogy levele kitűnik a többi közül!

 

Újrapapírból füzetek, naptárak, mappák

A környezettudatos vásárlók biztos ezt választják. Minőségi kivitelezés és a szürke papír pedig kellemes a szemnek. Hatalmas választékban kaphatók!

 

Papírkészítés italos kartonból

A többrétegű csomagolású hulladék 75%-át teszi ki a papír, míg 20%-át a műanyag és 5%-át a fém. Újrahasznosítás során a nagy százalékot kitevő papírt anyagában hasznosítják
A papírgyári technológia során az italos kartonokat tartalmazó tartályt langyos vízzel feltöltik. Az után a kartonok összevissza hánykolódnak, keverednek akár a konyhai turmixgépben, vagy mosógépben. Miután a papírrostok elég vízzel szívták meg magukat, pép képződik belőlük. Majd ezt a pépet beleöntik egy szűrőhengerbe, ahol a rostokról leválik a műanyag és az alumíniumréteg. A papírrost-pép kis lyukakon keresztül távozik a hengerből, majd az így keletkezett papírrostokból szárítás után újrapapír készül. 
A polietilént (a műanyagalkotót) és az alumíniumot a henger végén gyűjtik össze, majd  víztelenítik, és nagyrészt energetikai úton vagy cementgyárakban hasznosítják.
Gyártó: Italos karton Egyesülés

 

Díjmentes irodai papírgyűjtés

Az irodákban keletkező fekete-fehér és színes papírhulladék gyűjtésére praktikus formát, hullámkartonból készült dobozt ajánlanak. Ez a gyűjtőhely méretében és formájában egyaránt illeszkedik az irodai környezetbe. A dobozban összegyűjtött papírhulladékot igény szerinti rendszerességgel térítésmentesen elszállítják és biztosítják a papírhulladék nyersanyagként történő hasznosítását. Iratok biztonságos megsemmisítését is vállalják hivatalos igazolás kiállításával. A papírhulladékból 100 százalékban újrahasznosított alapanyagú környezetbarát termékek (például WC-papír, kéztörlő, papír zsebkendő) gyártását is támogatják.

KIVITELEZŐ: INEST KFT.

 
 
Újrahasznosító cégek listája:
  Cég neve Elérhetőség  
 
  Dunapack Kft.
újrapapírból készült hullámtermékek (gyűjtő-, szállító- és árukínáló dobozok, tálcák, tekercsek), papírszékek, irattartók
1215, Budapest, Duna u. 42.
Tel: 1/278-8100
E-mail: dunapack@dunapack.hu
 
 
  környezetbarát, újrapapír, recycling, europapier, újrahasznosítás
irodai papírok hulladékból
2045, Törökbálint, Raktárvárosi út 2.
Tel: 80/372-747
E-mail: r.bodor@europapier.hu
 
 
 
élvédők, papírcsövek
6400, Kiskunhalas, Középső ip.telep 6.
Tel: 77/522-253
E-mail: r.marokity@halaspack.hu
 
 
 
italos kartonból újrapapír, tectán lap
1085,, Budapest, Rigó u. 3.
Tel: 1/215-99-44
E-mail: officer@iksznet.hu
 
 
  inest, papírhulladék, gyűjtés, irodai hulladékpapír, szelektív
irodai hulladékpapírok begyűjtése, iratmegsemmisítés
1143, Budapest, Ilka utca 31.
Tel: 80/911000
E-mail: papir@inest.hu
 
 
 
szelektív tárolók
4181, Nádudvar, Kabai út 62.
Tel: 54/480-666
E-mail: polyduct@polyduct.hu
 
 
 
papírbútor
2045, Törökbálint, Szent István u. 102.
Tel: 23/336-882
E-mail: ildiko@kartondesign.com